Sint truiden /herinrichting station
Volledig scherm
Sint truiden /herinrichting station © bob moors

Heibel over NMBS-parking: “Stad laat treinreizigers in de kou staan”

“Terwijl andere gemeenten allerlei acties ondernemen om de NMBS op andere gedachten te brengen om parkeergeld te vragen voor de parkings rond het station, doet de stad Sint-Truiden net het omgekeerde”, zegt Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove (sp.a). “Er komt een uitbreiding van de fietsenparkings”, reageert burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

1 reactie

 • WILMA ULRIX

  1 jaar geleden
  Nogal domme ideeen van de NMBS. Mensen die nu met de auto naar het station gaan, doen dat omdat de afstand te ver is om te fietsen. Dat de stationsparkings voorbehouden moeten zijn voor treinreizigers is evident. Maar doe dat dan zoals in Nederland: betaal het parkeergeld terug op vertoon van het vervoersbewijs. Zoals de NMBS het nu organiseert zullen ze alleen mensen uit de trein jagen. Piet Philipse Sint-Truiden
 1. Truienaar Dries Vrancken pakt zijn eerste cap bij de Futsal Red Devils: “Op drie jaar tijd van vriendenploeg Borussia Gingelom naar nationale ploeg”
  Futsal

  Truienaar Dries Vrancken pakt zijn eerste cap bij de Futsal Red Devils: “Op drie jaar tijd van vrienden­ploeg Borussia Gingelom naar nationale ploeg”

  Het gaat razend snel met de carrière van Dries Vrancken. Drie jaar geleden stond de Truienaar nog onder de lat bij vierdeprovincialer Borussia Gingelom. Daarna verhuisde hij naar Wellen, waar Futsal Hasselt hem een jaartje later kwam wegplukken. Zijn sterk debuut in de Belgisch hoogste reeks ging niet onopgemerkt voorbij. Bondscoach Karim Bachar beloonde zijn puike prestaties met een selectie bij de nationale A-ploeg futsal.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech