Vanaf januari vangt Heem vzw 12 jongeren op in de gebouwen van Asster in het centrum van Sint-Truiden.
Volledig scherm
Vanaf januari vangt Heem vzw 12 jongeren op in de gebouwen van Asster in het centrum van Sint-Truiden. © Heem vzw

Heem vzw organiseert eerste jobdag: “Geen sinecure om personeel te vinden”

Sint-TruidenDe zoektocht naar personeel verloopt niet vlot voor de recent opgestarte Truiense organisatie Heem vzw, die kwetsbare jongeren opvangt. Daarom organiseert de vzw dinsdag een jobdag in samenwerking met VDAB. “Sollicitanten leren het reilen en zeilen van de vzw, en wij leren hen onmiddellijk kennen”, klinkt het. 

 1. Bestuurder ramt verlichtingspaal
  Landen/Sint-Truiden

  Bestuurder ramt verlich­tings­paal

  Op Roosveld ter hoogte van het containerpark in Landen verloor woensdagochtend rond 5.50 uur een bestuurder de controle over het stuur. De 50-jarige man uit Sint-Truiden knalde met zijn wagen tegen een verlichtingspaal: door de klap knakte deze af. De bestuurder raakte gewond aan ribben en elleboog. Hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn wagen diende getakeld te worden en ook de nutsmaatschappij kwam ter plaatse voor de herstelling van de verlichtingspaal.
 2. Nieuwe meester-stoker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jeneverfeesten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”
  PREMIUM
  Hasselt

  Nieuwe mees­ter-sto­ker Steven (43) stoomt zich klaar voor Hasseltse Jenever­fees­ten: “Eerste keer gevierd op m’n elfde, maar nu éxtra spannend”

  Steven Reekmans (43) is als Hasselaar én nieuwe meester-stoker van het Jenevermuseum helemaal klaar om de traditionele Jeneverfeesten dit weekend in te gaan. Zo verwacht hij samen met de stad méér dan 100.000 bezoekers, die na twee jaar uitstel eindelijk weer van de Hasseltse jenever én de gloednieuwe huisjenever van Reekmans mogen proeven. “Die moet de burgemeester zaterdag nog goedkeuren, maar met volle vertrouwen staat er alvast 60 verse liter klaar”, lacht de stoker.