Nadia Ketelslegers en haar geadopteerd straathondje Bumba voor haar sociale woning in Sint-Truiden.
Volledig scherm
Nadia Ketelslegers en haar geadopteerd straathondje Bumba voor haar sociale woning in Sint-Truiden. © Benoit De Freine

Haar hondje was doodziek, en Nadia kon de dierenarts niet betalen. Dankzij toevallige passant vieren ze nu toch samen kerst

Wie Nadia ziet, ziet Bumba. Maar veel heeft het niet gescheeld, want haar straathondje bleek de dodelijke kattenziekte te hebben. Behandelbaar, dat wel, maar onbetaalbaar voor de Truiense. Gelukkig zag een toevallige voorbijgangster haar tranen, en besloot zij om haar beurs open te trekken. “Bumba heeft nog drie dagen tussen leven en dood gezweefd. Maar inmiddels is hij weer helemaal de oude!”, aldus een dolgelukkige Nadia.

76 reacties

 • anita goethals

  1 jaar geleden
  Één dier is voor veel mensen een ware huis genoot om de eenzaamheid te door breken maar natuurlijk kan een dier veel geld kosten en daar staan de mensen niet altijd bij stil
 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Waarom koop je een dier, als je er niet voor kan zorgen?
 • Lucynda van der Does

  1 jaar geleden
  Hopelijk volgt er hulp voor minderbedeelden. Veel praktischer Dennis Senders. Dierenartsen hebben ook geen geldboom in de tuin staan. Er moet gewoon een fonds komen. Mensen, dieren en artsen allemaal geholpen en geen sancties nodig. Punt.
 • Yolande Van Der Scheer

  1 jaar geleden
  Wat een prachtig humaan gebaar! Er bestaan dus toch nog dierenliefhebbende menselijke engelen! Hartverwarmend!
 • Dennis Senders

  1 jaar geleden
  Hopelijk volgt er een sanctie voor de dierenarts!
 1. Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslaggevende factor geweest te zijn”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburg zag huiselijk geweld in 2020 met de helft toenemen: “Sluiting van scholen lijkt doorslagge­ven­de factor geweest te zijn”

  Hulplijn 1712 heeft vorig jaar in Limburg alleen liefst 1.639 oproepen gekregen voor huiselijk geweld. Dat is de helft meer dan in 2019. In het merendeel van de gevallen ging het om kindermishandeling en partnergeweld tijdens de lockdown. Al is er ook een lichtpuntje: slachtoffers vonden ook vaker dan voorheen de weg naar hulpverlening, waardoor het gerecht net niet vaker dan anders tussenbeide moest komen.
 2. Dieven van waardevol muziekmateriaal verschijnen voor de rechter: “Geld nodig om drugsverslaving te kunnen bekostigen”
  PREMIUM
  Hasselt

  Dieven van waardevol muziekmate­ri­aal verschij­nen voor de rechter: “Geld nodig om drugsver­sla­ving te kunnen bekostigen”

  De radeloosheid bij Anton Valcke (23) was midden november groot. De laatstejaarsstudent Drums aan PXL-Music werd het slachtoffer van een zware diefstal. Onbekenden gingen er met ongeveer 3.000 euro aan muziekmateriaal vandoor. De politie kon de daders echter inrekenen. Maandagvoormiddag verschenen ze voor de Hasseltse rechtbank. Een sluimerend drugsprobleem bleek de oorzaak voor het kwaad te zijn.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre