De Grote Markt in Sint-Truiden.
Volledig scherm
De Grote Markt in Sint-Truiden. © Karolien Coenen

Gouverneur vernietigt nieuw reglement rond digitaal vergaderen van Truiense gemeenteraad

Sint-TruidenEen nieuw reglement om het digitaal vergaderen binnen de gemeenteraad van Sint-Truiden mogelijk te maken, is door de gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) vernietigd. Gemeenteraadslid Gert Stas van oppositiepartij Vooruit noemde het reglement onwettig, waarna hij naar de gouverneur trok.

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerkerken
  Nieuwerkerken

  ‘Festa Toscana’ brengt Italië naar Nieuwerker­ken

  In 1999 ontstond de verbroedering tussen Nieuwerkerken en het Toscaanse stadje San Casciano in Val di Pesa. Het gemeentebestuur beschikt sindsdien over een verbroederingscomité dat de contacten tussen het gemeentebestuur, verenigingsleven en bevolking van Nieuwerkerken en San Casciano onderhoudt. In 2019 werd het twintigjarig jubileum van de verbroedering gevierd met ‘Festa Toscana’. Op 15 augustus volgt een nieuwe editie van het feest.