‘Golden girl’ Nina Derwael werd feestelijk gehuldigd door thuisstad Sint-Truiden.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Golden girl’ Nina Derwael werd feestelijk gehuldigd door thuisstad Sint-Truiden. © Bart Borgerhoff

‘Golden girl’ Nina Derwael feestelijk gehuldigd door thuisstad Sint-Truiden: “Als klein meisje nooit durven dromen”

Sint-TruidenNa een hartverwarmend ontvangst in Zaventem is Nina Derwael woensdagavond ook door de thuisstad Sint-Truiden feestelijk gehuldigd. De kersverse olympisch kampioene werd verrast door heel wat toepasselijke zonnebloemboeketjes, een gouden schilderij van Truiens kunstenaar Tom Herck én een krachtig optreden van zangeres Camille. “Zalig om zo thuis te komen", aldus Derwael. 

 1. Voka brengt nieuwe Toekomstindicator in kaart: “Structurele impact van corona blijft voorlopig uit”
  Hasselt

  Voka brengt nieuwe Toekomstin­di­ca­tor in kaart: “Structure­le impact van corona blijft voorlopig uit”

  Voka Limburg stelde dinsdag haar nieuwe Toekomstindicator voor die elk jaar de economische gezondheid van de provincie in kaart brengt. Dat deze in coronajaar 2020 een tik kreeg, is weinig verrassend. “Maar door de massale overheidssteun en het exogene karakter van deze crisis, lijkt er voorlopig geen structurele schade aangebracht te zijn”, aldus Voka-voortzitter Karin Van De Velde.
 2. Haspengouwse Sint-Lutgardisstoel helpt vrouwen al honderden jaren zwanger te worden: “Hoe het werkt? Geen idee, maar ritueel is heel intens moment”
  PREMIUM
  Borgloon

  Haspengouw­se Sint-Lutgardis­stoel helpt vrouwen al honderden jaren zwanger te worden: “Hoe het werkt? Geen idee, maar ritueel is heel intens moment”

  Wanneer een kinderwens maar niet vervuld raakt, ondergaan vrouwen vaak heel wat onderzoeken en soms zelfs operaties. In Borgloon is er nog een optie. Daar gaan vrouwen met een kinderwens - ook anno 2021 - in de middeleeuwse Sint-Lutgardisstoel zitten. “Of het echt werkt laten we in het midden, maar we horen toch geregeld positieve verhalen”, klinkt het.