progeriapatiënten Amber en Michiel met hun ouders Wim en Godelieve
Volledig scherm
progeriapatiënten Amber en Michiel met hun ouders Wim en Godelieve © Mine Dalemans

Goed nieuws voor progeriapatiënten Amber, Michiel en Mats: In toekomst derde categorie uitkeringen voor mensen met speciale aandoeningen

Op woensdag 1 mei vindt het jaarlijkse eetfestijn “De Kip, het Ei en het Feest” plaats in ‘t Veilinghuis in Sint-Truiden. Het evenement wordt georganiseerd door de Truiense schepenen Hilde Vautmans (Open Vld) en Pascy Monette (Open Vld). De opbrengst gaat traditiegetrouw naar progeriapatiëntjes Amber, Michiel en Mats. Mensen met progeria, de zeldzame verouderingsziekte, komen vandaag niet in aanmerking voor een medische uitkering, maar in de toekomst zullen zij aanspraak kunnen maken op een speciale uitkering.

1 reactie

 • marc stijnen

  2 jaar geleden
  Het werd stilaan tijd.Toch wil ik een kleine opmerking maken.Wie zegt met totale zekerheid dat Mevr De Block in de volgende regering met haar partij zal zetelen en de bevoegdheid van Minster van sociale zaken zal beheren? En dan,wat gebeurt er met de weesziekten?
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"