Raadslid Eddy Boutti wil voortaan enkel recycleerbare reisduiven bij de huwelijksplechtigheid
Volledig scherm
Raadslid Eddy Boutti wil voortaan enkel recycleerbare reisduiven bij de huwelijksplechtigheid © Mine Dalemans

Gemeenteraadslid wil voortaan enkel “recycleerbare" reisduiven bij huwelijksplechtigheid

Gemeenteraadslid Eddy Boutti (sp.a) wil in de toekomst enkel nog getrainde reisduiven inzetten bij huwelijken en jubilea In Sint-Truiden. Vanavond op de gemeenteraad legt hij zijn voorstel voor.

3 reacties

 • PIETER ROGIERS

  3 jaar geleden
  ALLE gebruik van dieren door de mens wil Gaia stap voor stap verbieden en dankzij donaties en testamentschenkingen worden ze schatrijk, vraag hun balans maar eens op!!
 • M. Smets

  3 jaar geleden
  En daarmee zijn alle problemen in St Truiden opgelost.
 • Jakke Troost

  3 jaar geleden
  Heb altijd gedacht dat al die dieren meteen naar huis vlogen. Prachtig initiatief van die man.
 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
  Genk

  IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

  Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.
 2. Alertfase door stijgend aantal coronabesmettingen: “Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in Stationsstraat is sterk aangeraden”
  Landen

  Alertfase door stijgend aantal coronabe­smet­tin­gen: “Eenrich­tings­ver­keer voor voetgan­gers in Stations­straat is sterk aangeraden”

  Burgemeester Gino Debroux riep op donderdag 13 januari de crisiscel van de stad Landen samen, met daarin vertegenwoordiging van de Landense huisartsenkring en de Politiezone Getevallei. De gemeentelijke crisiscel maakte een kwalitatieve evaluatie van de epidemiologische toestand.“Ook Landen kampt met een stijgend aantal coronabesmettingen en bevindt zich in de alertfase. De omikronvariant toont zich ook hier meer besmettelijk maar minder ziekmakend.”