Sint-Truiden
Volledig scherm
© Sint-Truiden

Gemeentelijke feestzaal in Aalst krijgt uitgebreide renovatie in 2022

Sint-TruidenDe verouderde feestzaal in de Truiense deelgemeente Aalst zal in 2022 volledig gerenoveerd worden met oog voor innovatie en duurzaamheid. Dat heeft de gemeenteraad unaniem beslist. Eerder waren ook de feestzalen van Runkelen en Zepperen al aan de beurt. 

 1. Voka – KvK Limburg mist na overlegcomité perspectief voor ondernemingen
  Limburg

  Voka – KvK Limburg mist na overlegco­mité perspec­tief voor ondernemin­gen

  Werkgeversorganisatie Voka – KvK Limburg is tevreden met de coronabarometer, maar vindt dat het huidige instrument geen rekening houdt met de situatie op de Limburgse werkvloer. “Dat is een gemiste kans”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. Voka – KvK Limburg vraagt daarom dat ook het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer, zodat er perspectief wordt gecreëerd.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Sint-Truiden krijgt 54 hectare natuurgebied aan stadsrand
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den krijgt 54 hectare natuurge­bied aan stadsrand

  Limburg mag dan wel de groenste regio van Vlaanderen zijn, er is altijd ruimte voor meer bos. In Sint-Truiden kocht het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) eind vorig jaar nog 54 hectare grond aan. Het Volmolenbos wordt de komende maanden omgetoverd tot een groene parel aan de rand van het stadscentrum. “Natuur- en fruitliefhebbers zullen hier vanaf het voorjaar van 2023 hun hart kunnen ophalen”, zegt Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
 2. Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel
  Genk

  Vrouw weigert seks en krijgt vuistslag: 1 jaar cel

  Een 30-jarige Genkenaar is bij verstek veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf en een boete van 400 euro voor partnergeweld. Toen zijn vriendin weigerde om seks met hem te hebben, gaf hij haar een vuistslag. Die feiten speelden zich af op 21 mei 2020 in Koersel. Na de klap vluchtte de vrouw naar de buren. De politie kwam ter plaatse en stelde de verwondingen vast. De rechtbank spreekt in het vonnis van voorbedachtheid en verwees ook naar het strafverleden van de man. Enkel een effectieve straf kan volgens de rechtbank nog helpen om zijn fout te doen inzien.
 3. Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionverbod na wangedrag in Hasselt
  Hasselt / Aalst

  Aalstenaar krijgt 5 jaar stadionver­bod na wangedrag in Hasselt

  Wanneer het over supportersgeweld in het voetbal gaat, denkt u wellicht meteen aan de fans van Standard die tennisballen op het veld van Mechelen gooiden, of de Beerschot-fan die in de Antwerpse derby een vuurpijl in het uitvak gooide, maar ook in de lagere regionen van het voetbal is er wel degelijk supportersgeweld. En de daders worden er wel degelijk gestraft. Zo werd een 29-jarige man uit Aalst dinsdag door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot een stadionverbod van vijf jaar.