Stadsmedewerker Arman Sargsyan: “Dit geeft me de kans hen te laten zien dat ik niets tegen hen heb, dat God ook van hun houdt.”
Volledig scherm
Stadsmedewerker Arman Sargsyan: “Dit geeft me de kans hen te laten zien dat ik niets tegen hen heb, dat God ook van hun houdt.” © RV

Geen ontslag voor homofobe stadsmedewerker, wel alternatieve sanctie

Het Truiense college van burgemeester en schepenen boog zich woensdag over het dossier van een stadsmedewerker die zich vorige week zeer homofoob uitliet op sociale media naar aanleiding van de acties die het stadsbestuur organiseerde in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Meerderheidspartij N-VA vroeg bij monde van raadslid Gunther Dauw zijn ontslag, maar medewerker van de Sportdienst Arman Sargsyan is er met een alternatieve straf vanaf gekomen.

 1. Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotografeert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken”
  Sint-Truiden

  Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotogra­feert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbonden­heid in moeilijke tijden tastbaar maken”

  ‘Veraf, dichtbij’. Zo heet het nieuwe kunstproject van de Truiense fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras. Daarin brengt hij bewoners, familieleden en medewerkers van het woonzorgcentrum Triamant in Velm voor zijn lens. Coronaproof weliswaar, want iedereen blijft veilig achter glas. In december rondt Dion het project af, én doet hij er die maand een houten levensboom met alle 493 namen van de bewoners bovenop. “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken.”
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?