“Ik kreeg een offerteaanvraag te zien voor Sinterklaas-chocolade voor een maximum van 30.000 euro”, reageert Dries Van Langenhove (VB). Fake news, volgens Fedasil.
Volledig scherm
“Ik kreeg een offerteaanvraag te zien voor Sinterklaas-chocolade voor een maximum van 30.000 euro”, reageert Dries Van Langenhove (VB). Fake news, volgens Fedasil. © RV

Fedasil is fake news Dries Van Langenhove beu: “30.000 euro voor Sinterklaas-chocolade voor Truiense asielkinderen? 780 euro zal ook wel goed zijn”

“Fedasil schreef een offerteaanvraag uit voor Sinterklaas-chocolade voor een bedrag van maximaal 30.000 euro voor het opvangcentrum in Zoutleeuw en Sint-Truiden”, postte Dries Van Langenhove. “Een opmerkelijke keuze in tijden van budgettaire krapte. Is het de taak van Fedasil om Sinterklaas te spelen?” “U meent het”, reageert Mieke Candaele van Fedasil. “Wel, ze hebben 140 sinterklaaszakjes besteld voor een totaalbedrag van 780 euro!”

62 reacties

 • Jean-Baptiste de la Gruyère

  3 jaar geleden
  Dries Van Langenhove is enkel en alleen maar een afleidingsmanoeuvre van de Elite tegen de eigenlijke bevolking. Hij dient maw dus de agenda van het establishment maar wekt wel of doet de bevolking geloven dat hij ertegen is, terwijl hij er zelf 1 is.
 • Steffi Cornelis

  4 jaar geleden
  Voor al deze mensen die zeggen dat asielkinderen geen recht hebben op sintchocolade omdat ze moslim zijn. Zoek eens sinterklaas op Wikipedia, hij was een Turk. Eerst informeren voor je reageert. Niet doen zoals de Vlaams Belangers en berichten plaatsen zonder te weten wat er echt aan de hand is
 • Ivan Van Den Dorpe

  4 jaar geleden
  Mensen die zelfs kinderen geen chocolade meer gunnen moesten zich schamen. Dit mooie gebaar heeft niets te maken met asielzoekers. Het zijn kinderen die je met een stukje chocolade een groot plezier kan doen.
 • Pierre Boons

  4 jaar geleden
  Raul Mechelen, dat is een begin van intergratie.
 • paola nerozzi

  4 jaar geleden
  Als hier nog iemand over religie begint wat degoutant maar schamen jullie zich niet het zijn kleine kinderen die niks met al die heisa waar jullie allemaal over praten geld van hier geld van daar maar denken jullie dat jullie het geld kunnen meenemen als jullie daar boven gaan komen het is sinterklaas van welk religie ook maakt geen zak uit