De werknemers maakten vorig jaar nog een mensenketting rond WZC Villa Rosa om hun solidariteit met het personeel te betuigen.
Volledig scherm
De werknemers maakten vorig jaar nog een mensenketting rond WZC Villa Rosa om hun solidariteit met het personeel te betuigen. © Borgerhoff

Familieleden van bewoners rusthuis doorbreken de stilte: “Mijn moeder aangetroffen met dubbele beenbreuk, directie had geen antwoord”

Minstens twee familieleden doorbreken de stilte die rond het Villa Rosa-schandaal hangt en vragen de directie nu openlijk te zeggen wat er met hun familieleden gebeurd is. “Toen bleek dat mijn moeder een scheenbeen- en kuitbeenbreuk had opgelopen, had de directie geen antwoord." Ondertussen bevestigt strafpleiter Jef Vermassen dat hij het dossier heeft opgevraagd, op vraag van een kleinzoon van een van de vermoedelijke slachtoffers.

61 reacties

 • Martine Delcol

  4 jaar geleden
  Heeft de krant eens zin te komen spreken met mij en te kijken hoe ze sjoemelen met apotheekkosten .. Er is niet enkel zorgproblemen maar ook financiele gesjoemel,met medicatie bewijzen liggen bij mij hde cirkel.is rond iedereen zwijgt .. Alle wegen bewandeld Van klacht bij mutualiteit , rusthuis verpleging en directie, apotheek, burgemeester en rusthuis en de Ocmw die mandaat had om alles te betalen maar nooit een contole uitoefende .. niemand bougeert. Fod heeft dossier
 • Karine Roeland

  4 jaar geleden
  Ze hebben te weinig personeel, moeten te hard werken, maar hebben toch voldoende tijd om buiten een sigaretje te roken of met elkaar te babbelen. Mijn moeder zat ook onder de blauwe plekken, werd opgesloten in haar kamer, of mocht juist haar kamer niet in. Ik heb me een paar keer serieus kwaad gemaakt en ging op onverwachte tijdstippen op bezoek, mijn moeder werd toen toch wat beter behandeld. Ze steken het altijd op te weinig personeel. Iemand mishandelen kan niet en mag niet.
 • raf janssens

  4 jaar geleden
  @diane roelant.ja je hebt gelijk wat de patiënten aan gaat . maar voor de rest is het boelshit .ongelukken gebeuren maar dienen dan niet 2 dagen of langer verzwegen te worden voor de familie. als verplegend personeel zie je direct dat er met een patiënt iets aan de hand is en indien niet zoek ander werk
 • DIRK VAN DESSEL

  4 jaar geleden
  Kennelijk overal veel te weinig personeel dat afgejakkerd wordt en dan navenant presteert. De bejaarden zijn vaak niet mondig genoeg om ergens met resultaat te kunnen protesteren. De struisvogel politiek ter zake is stuitend.
 • Stefanie, Fanny Verhuysen

  4 jaar geleden
  Geweld en mishandeling van dementen is hetzelfde als geweld en mishandeling van peuters, kleine kinderen! Onbarmhartig straffen die daders.