Woensdagmiddag dook een wel zeer expliciete post op tussen de Haspengouwse grappen en grollen van MadLipz Sint-Truiden.
Volledig scherm
Woensdagmiddag dook een wel zeer expliciete post op tussen de Haspengouwse grappen en grollen van MadLipz Sint-Truiden. © RV

Facebookpagina MadLipz Sint-Truiden steeds vaker forum voor extreemrechts

De Facebookpagina MadLipz Sint-Truiden van Benny Su aka Kristof Duchateau klokt vandaag af op 31.719 volgers en er komen er elke dag honderden bij. Maar dat succes heeft een schaduwzijde. De humor in het sappige Truiense dialect wordt de laatste weken alsmaar meer verstoord door extreemrechtse ‘humor’. “Het werk van extreemrechtse trollen”, zeggen communicatie-experts.

 1. Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotografeert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken”
  Sint-Truiden

  Truiense kunstenaar Dion Tsekouras fotogra­feert bewoners van Triamant achter glas: “Ik wil verbonden­heid in moeilijke tijden tastbaar maken”

  ‘Veraf, dichtbij’. Zo heet het nieuwe kunstproject van de Truiense fotograaf en kunstenaar Dion Tsekouras. Daarin brengt hij bewoners, familieleden en medewerkers van het woonzorgcentrum Triamant in Velm voor zijn lens. Coronaproof weliswaar, want iedereen blijft veilig achter glas. In december rondt Dion het project af, én doet hij er die maand een houten levensboom met alle 493 namen van de bewoners bovenop. “Ik wil verbondenheid in moeilijke tijden tastbaar maken.”
 1. Justien Odeurs mag met Red Flames naar EK: “Door de grote poort naar Engeland”
  VROUWENVOETBAL

  Justien Odeurs mag met Red Flames naar EK: “Door de grote poort naar Engeland”

  De Red Flames hebben zich dinsdagavond in Leuven met overtuigende 4-0-cijfers gekwalificeerd voor het EK 2022 in Engeland. Na een moeizame start klommen de Red Flames bij hun eerste kans via Tine De Caigny op voorsprong. Die treffer bleek het keerpunt. De Belgische vrouwen namen het initiatief over en telden Zwitserland efficiënt en professioneel uit. Justien Odeurs keepte een perfecte wedstrijd: “We gaan via de grote poort richting Engeland”, geniet de Truiense doelvrouw.
 1. Stilzitten op deze medley van de Romeo's is on-mo-ge-lijk!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Stilzitten op deze medley van de Romeo's is on-mo-ge-lijk!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!