Frans Masereel behoort tot de top van grafische kunstenaars uit de 20ste eeuw.
Volledig scherm
Frans Masereel behoort tot de top van grafische kunstenaars uit de 20ste eeuw. © RV

Expo rond Belgische topkunstenaar Masereel in Sint-Truiden: “Zijn weduwe schonk een unieke collectie aan de provincie Limburg”

Sint-TruidenDe Belgische kunstenaar Frans Masereel is 50 jaar overleden, en Limburg pakt daarom uit met een expo in de begijnhofkerk van Sint-Truiden. Geen toeval, want de weduwe van Masereel schonk zijn collectie aan de provincie. “Masereel wordt beschouwd als een van de belangrijkste grafische kunstenaars uit de twintigste eeuw”, weet gedeputeerde Igor Philtjens (Open Vld).

 1. Gouverneur plaatst Sint-Truiden onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbestuur beschermen tegen zichzelf”
  Sint-Truiden

  Gouverneur plaatst Sint-Trui­den onder verscherpt toezicht: “Ik wil het stadsbe­stuur beschermen tegen zichzelf”

  Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters plaatst de stad Sint-Truiden onder verscherpt toezicht. Dat gebeurt naar aanleiding van de vele klachten die ingediend werden en de onderzoeken van Audit Vlaanderen. De gouverneur gaat het bestuur nu nauw controleren en geregeld samenzitten met de burgemeester. Het is de eerste keer dat een Limburgse gemeente onder verscherpt toezicht komt te staan.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.