De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte.
Volledig scherm
De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte. © Foto Van Galen

"Einde middeleeuwse schattingscommissie"

SINT-TRUIDENDe Stad Sint-Truiden lanceert maandag samen met het Proefcentrum van de Fruitteelt (PCfruit) en Droneport een proefproject waarbij drones tot op een hoogte van 90 meter, ganse hectaren in één vlucht kunnen overvliegen om zo de schade aan de landbouw op te meten. Meteen een primeur voor België.

  1. Limburgse Christel (42) woont in Amerikaanse schoolbus: “Eropuit trekken? Dat zit gewoon in mij”
    PREMIUM
    Borgloon

    Limburgse Christel (42) woont in Amerikaan­se schoolbus: “Eropuit trekken? Dat zit gewoon in mij”

    Wonen in een voertuig en zelf kiezen waar je strandt: het klinkt als de ultieme vrijheid, en dat kan Christel Ramaekers (42) alleen maar bevestigen. De Limburgse, die afkomstig is uit Diepenbeek, zette in volle coronacrisis haar woning in Borgloon te koop en maakte van een Amerikaanse schoolbus haar thuis. “Ik ben een heel onrustig persoon, maar vertoeven in de natuur zorgt voor veel kalmte.”