De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte.
Volledig scherm
De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte. © Foto Van Galen

"Einde middeleeuwse schattingscommissie"

SINT-TRUIDENDe Stad Sint-Truiden lanceert maandag samen met het Proefcentrum van de Fruitteelt (PCfruit) en Droneport een proefproject waarbij drones tot op een hoogte van 90 meter, ganse hectaren in één vlucht kunnen overvliegen om zo de schade aan de landbouw op te meten. Meteen een primeur voor België.

  1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
    PREMIUM
    Genk/Zutendaal

    Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

    Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).