De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte.
Volledig scherm
De stad Sint-Truiden zet samen met het proefcentrum een drone in voor het meten van schade aan gewassen ten gevolge van de aanhoudende droogte. © Foto Van Galen

"Einde middeleeuwse schattingscommissie"

SINT-TRUIDENDe Stad Sint-Truiden lanceert maandag samen met het Proefcentrum van de Fruitteelt (PCfruit) en Droneport een proefproject waarbij drones tot op een hoogte van 90 meter, ganse hectaren in één vlucht kunnen overvliegen om zo de schade aan de landbouw op te meten. Meteen een primeur voor België.

  1. Voka – KvK Limburg zegt nee tegen verhoging bedrijfsbelasting, ligt de oplossing bij gemeentefusies?
    Limburg

    Voka – KvK Limburg zegt nee tegen verhoging bedrijfsbe­las­ting, ligt de oplossing bij gemeentefu­sies?

    De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. Het uitvoeren van gemeentefusies wordt naar voren geschoven als mogelijke oplossing.