Amicitia breidt uit met een crematorium voor grote dieren zoals paarden, ezels, pony's, geiten en koeien.
Volledig scherm
PREMIUM
Amicitia breidt uit met een crematorium voor grote dieren zoals paarden, ezels, pony's, geiten en koeien. © Chevaline

Eerste paardencrematorium van Limburg opent in Sint-Truiden: “Bij Chevaline krijgen dieren tot 1.000 kg een waardig afscheid”

Sint-TruidenBaasjes van honden en katten konden na het overlijden van hun geliefde huisdier al langer terecht in het dierencrematorium van Sint-Truiden, maar binnenkort breidt Amicitia haar diensten uit. “Ook paarden, pony’s, geiten, ezels en koeien zullen voortaan bij ons een waardig afscheid krijgen", klinkt het. ‘Chevaline’ wordt het eerste paardencrematorium in Limburg.

  1. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

    De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.