Wijnbouwer Peter Nijskens met dochters Laura en Isaline.
Volledig scherm
Wijnbouwer Peter Nijskens met dochters Laura en Isaline. © Foto Mine Dalemans

Eerste Limburgse 'chateauwijn' in Duras

Het kasteel van Duras heeft voortaan een eigen wijngaard van 3 hectare. Wijnboer Peter Nijskens laat 12.000 wijndruifstekken aanplanten in de kasteeltuinen van de orangerie op het domein. "Sommigen verklaren mij voor gek, maar binnen drie jaar drinken we hier exclusieve wijn."

 1. Voka brengt nieuwe Toekomstindicator in kaart: “Structurele impact van corona blijft voorlopig uit”
  Hasselt

  Voka brengt nieuwe Toekomstin­di­ca­tor in kaart: “Structure­le impact van corona blijft voorlopig uit”

  Voka Limburg stelde dinsdag haar nieuwe Toekomstindicator voor die elk jaar de economische gezondheid van de provincie in kaart brengt. Dat deze in coronajaar 2020 een tik kreeg, is weinig verrassend. “Maar door de massale overheidssteun en het exogene karakter van deze crisis, lijkt er voorlopig geen structurele schade aangebracht te zijn”, aldus Voka-voortzitter Karin Van De Velde.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.