Dokter Jan Vanderkerken naait zelf mondmaskers.
Volledig scherm
Dokter Jan Vanderkerken naait zelf mondmaskers. © Mine Dalemans

Dokter haalt naaimachine boven en maakt zijn eigen mondmaskers: “Het is leuk om te doen en je kunt je eigen motief kiezen”

Jan Vanderkerken (47) is eigenlijk diensthoofd urologie in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden, maar vandaag haalde hij zijn naaimachine nog eens van onder het stof. “Ik besloot zelf mondmaskers te maken met een leuk motief. Niet voor in het ziekenhuis, maar om naar de bakker te gaan.”

 1. Eerste resultaten Sint-Truiden bekend: 38 positieve testen, ook kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam sluiten
  Sint-Truiden

  Eerste resultaten Sint-Trui­den bekend: 38 positieve testen, ook kleuter- en basis­school Momentum en Villa De Raam sluiten

  Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de kleuter- en basisschool Schuttershof zijn vandaag getest op het coronavirus, nadat twee leerkrachten besmet bleken met de Britse variant en nog eens vijf leerlingen positief testten op het virus. De eerste testresultaten stromen vanavond al binnen. In totaal blijken 38 stalen positief en 135 negatief.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo