Graffiti-muurschildering voor Kenric
Volledig scherm
Graffiti-muurschildering voor Kenric © Benoit De Freine

De strijd tegen kanker moest hij opgeven, maar Kenric (5) is niet vergeten: prachtige muurschildering eert prachtige jongen

De vijfjarige Kenric Enckels uit Sint-Truiden vocht drie jaar tegen rhabdomyosarcoom, een zeldzame kanker die het spierweefsel aantast. Het was een ongelijke strijd, die hij in februari verloor. Maar de herinnering leeft, en dit ook dankzij een prachtige muurschildering die Sint-Truiden sinds zondag siert. 

3 reacties

 • Laura Kevers

  4 jaar geleden
  Ik begrijp dit heel goed en heb er veel respect voor. Het is mooi alleen jammer voor alle andere kinderen die hier ook hebben moeten tegen strijden. Een algemenere foto of tekening had ik persoonlijk beter gevonden om alle kinderen die de strijd verloren hebben of er nog steeds tegen strijden te herinneren of te steunen!
 • Robin Geevels

  4 jaar geleden
  Respect
 • dieudone Vandersmissen

  4 jaar geleden
  Mooi!!
 1. Sint-Truiden gaat in gesprek over bancontact cashpunt na klachten van inwoners: “Meer discretie, properheid en kleinere geldsommen”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den gaat in gesprek over bancontact cashpunt na klachten van inwoners: “Meer discretie, properheid en kleinere geldsommen”

  Sinds enkele maanden kunnen Truienaren geld afhalen bij een bancontact cashpunt op de Grote Markt van Sint-Truiden. Dat is een bankneutrale geldautomaat, maar dat concept sloeg niet meteen aan. Inwoners zien er ook heel wat problemen in: de automaten worden als moeilijk in gebruik, onveilig en vuil ervaren. Daarom ging het lokaal bestuur in gesprek met vertegenwoordigers van Batopin, het bedrijf achter de automaten.
 2. Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app
  PREMIUM
  Hasselt

  Kan ik vandaag nog een afspraak maken bij ‘t Scheep? Wanneer zet ik mijn afval buiten en hoe zet ik mijn Hasseltbon in?: Stad toont de weg via eigen app

  Na meer dan 2 jaar hard werk lanceert het Hasselts stadsbestuur de eigen ‘Hasselt-app’. Daarmee is de Hasselaar elk uur van de dag gratis verbonden met de stad. De nieuwe app brengt heel wat dienstverlening dichter bij de Hasselaar. Denk daarbij aan een afspraak bij ‘t Scheep, een document of attest aanvragen én betalen bij de lokale handelaars via een digitale portefeuille. “Zo heb je de stad letterlijk in je broekzak”, aldus bevoegde schepen Frank Dewael (Open Vld).