Graffiti-muurschildering voor Kenric
Volledig scherm
Graffiti-muurschildering voor Kenric © Benoit De Freine

De strijd tegen kanker moest hij opgeven, maar Kenric (5) is niet vergeten: prachtige muurschildering eert prachtige jongen

De vijfjarige Kenric Enckels uit Sint-Truiden vocht drie jaar tegen rhabdomyosarcoom, een zeldzame kanker die het spierweefsel aantast. Het was een ongelijke strijd, die hij in februari verloor. Maar de herinnering leeft, en dit ook dankzij een prachtige muurschildering die Sint-Truiden sinds zondag siert. 

  1. De coronacijfers in Sint-Truiden van dinsdag 6 oktober

    De coronacij­fers in Sint-Trui­den van dinsdag 6 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 22. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 54 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.