Dirk De Man wandelde al duizenden kilometers en zou eind maart weer naar Santiago de Compostela trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Man wandelde al duizenden kilometers en zou eind maart weer naar Santiago de Compostela trekken. © RV

“Dat hij stierf tijdens zijn passie is een kleine troost”: fervent wandelaar (61) doodgereden in Duras

Sint-Truiden“Goed zichtbaar zijn als hij ging wandelen, was één van de voorwaarden voor hij hier vertrok.” Dirk De Man (61) uit Zepperen werd zaterdagochtend langs achteren aangereden toen hij in Duras voorbij het kasteeldomein wandelde. Hij was al twee uur onderweg en bereidde zich voor op de grote tocht naar Santiago de Compostela eind maart. De man laat zijn vrouw en twee zonen achter.

 1. ‘Geluksschool’ Momentum wordt eerste Daltonschool in Zuid-Limburg

  ‘Geluks­school’ Momentum wordt eerste Dalton­school in Zuid-Lim­burg

  Vanaf volgend schooljaar heeft Limburg er een Daltonschool bij. Basisschool Momentum in Sint-Truiden sluit zich vanaf dan officieel aan bij de koepel van het Belgische Daltononderwijs. De focus ligt daar op keuzevrijheid voor de leerling, samenwerken met anderen en zelfstandigheid ontwikkelen. “Eigenlijk deden we veel van die dingen al, dus dat was een logische stap", zegt directrice van Momentum, Kris Selis (45). Momentum zal de enige school in het zuiden van Limburg zijn die tot het Daltononderwijs behoort.
  Sint-Truiden
 2. Brandweermannen Chris en Benni sterven bij aangestoken brand, vier jaar later staan drie verdachten terecht: “We vechten al zolang voor gerechtigheid”
  PREMIUM

  Brandweer­man­nen Chris en Benni sterven bij aangesto­ken brand, vier jaar later staan drie verdachten terecht: “We vechten al zolang voor gerechtig­heid”

  Ze waren allebei jonge vader en ervaren brandweerman, maar op zondag 11 augustus 2019 werden Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) veel te vroeg uit het leven gerukt. De twee waren een brand in een leegstaand winkelpand in Beringen aan het bestrijden toen een deel van het gebouw instortte. De correctionele rechtbank van Hasselt besliste vrijdag dat het proces rond de brand, die aangestoken bleek, plaatsvindt op vrijdag 17 november. Drie verdachten staan terecht, waarvan twee op het moment van de feiten minderjarig waren. Welke straffen riskeren ze?
  Hasselt