Michel Reniers komt na 147 dagen in het ziekenhuis eindelijk naar huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Reniers komt na 147 dagen in het ziekenhuis eindelijk naar huis. © Photo News

Coronapatiënt Michel (60) komt na 147 dagen terug thuis: “Schoonste dag van mijn leven”

Precies 147 dagen nadat Truienaar Michel Reniers (60) naar het ziekenhuis van Sint-Trudo werd afgevoerd met het coronavirus in zijn lichaam, keerde hij vrijdag als een triomfator terug naar huis. De ganse buurt en de spionkop van STVV tekenden present. “Het is de schoonste dag van mijn leven”, zei Michel geëmotioneerd. 

 1. De coronacijfers in Sint-Truiden van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Trui­den van vrijdag 9 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Sint-Truiden komt dat getal nu op 74 te liggen. Sint-Truiden heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Ex-lijfwacht van koning verschijnt als verdachte op reconstructie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”
  PREMIUM

  Ex-lijf­wacht van koning verschijnt als verdachte op reconstruc­tie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”

  Het gerecht heeft vandaag een reconstructie gehouden van de moord op Eric Van Puymbrouck. De man werd op 13 mei dit jaar levenloos aangetroffen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge, op de oprit van zijn woning. Op het eerste gezicht een natuurlijk overlijden, tot de autopsie geweldpleging aan de hals aan het licht brengt. “We betwisten formeel dat er een intentie tot doden was”, reageert de advocaat van verdachte Peter W. (46). Het was pas na drie maand speurwerk dat W. - voormalig lijfwacht van de koning - in beeld kwam van de speurders. Naar zijn motief blijft het voorlopig gissen.
 1. De coronacijfers in Sint-Truiden van zaterdag 10 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Trui­den van zaterdag 10 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 74 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.