Archiefbeeld corona-afdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld corona-afdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. © BELGA

Corona-uitbraak in Sint-Trudo niet te wijten aan Britse coronavariant, wél de klassieke: “Maar ook die veroorzaakt gevaarlijke situaties”

Sint-TruidenNa de uitbraak in Sint-Trudo rees de vraag of het om de Britse coronavariant ging, maar een week later bevestigt het ziekenhuis nu opnieuw: dat is niet het geval. De positieve coronastalen tonen wél een hogere besmettelijkheidsgraad aan. Dagelijks worden ook nog steeds nieuwe coronapatiënten opgenomen, en telt Sint-Trudo momenteel 31 coronapatiënten waarvan drie op intensieve zorgen. “Voor zo’n hoog besmettingsaantal hoeft het helemaal geen variant te zijn”, waarschuwt microbioloog Geert Molenberghs.

 1. Peppe's Genk blij met 1 mei als heropeningsdatum van horeca, mogelijke sneltesten vormen ook geen probleem: “Dat doen ze tenslotte ook in Dubai”
  PREMIUM
  Genk

  Peppe's Genk blij met 1 mei als herope­nings­da­tum van horeca, mogelijke sneltesten vormen ook geen probleem: “Dat doen ze tenslotte ook in Dubai”

  Na maanden zonder perspectief te zitten, loste het overlegcomité gisteren dan eindelijk een datum voor de heropening van de horeca. Op 1 mei moet het gebeuren. Een dag waar chef Peppe Giacomazza (43) van restaurant Peppe’s in Genk reikhalzend naar uitkijkt. “Vrijdagavond liepen de eerste reservaties zelfs al binnen.”
 2. Aleksandra (54) brengt boek uit over hoe ze Rusland verliet voor Limburgse liefde: “Ik wist meteen dat ik mijn hele leven met Maurice zou delen”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Aleksandra (54) brengt boek uit over hoe ze Rusland verliet voor Limburgse liefde: “Ik wist meteen dat ik mijn hele leven met Maurice zou delen”

  Van het Russische Sint-Petersburg naar het Limburgse Nieuwerkerken, omdat ze via briefwisseling haar hart verloor aan een hobby-landbouwer: het overkwam Aleksandra Boltovskaja (54) zo’n twintig jaar geleden. Al die tijd hield Aleksandra over haar nieuwe liefde en leven een dagboek bij. Die gevoelens deelt de geworden Nieuwerkerkenaar nu in haar eerste boek. “Een nieuw leven starten vraagt energie, maar ik wil aan mensen tonen dat schijven wel kan helpen om alles op een rij te zetten.”
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"