De Truiense charmezanger Freddy Davis zal dit jaar geen live kerstconcert kunnen geven, maar neemt daarom een speciale kerstspecial op die later rond kerst wordt uitgezonden.
Volledig scherm
De Truiense charmezanger Freddy Davis zal dit jaar geen live kerstconcert kunnen geven, maar neemt daarom een speciale kerstspecial op die later rond kerst wordt uitgezonden. © Karolien Coenen

Charmezanger Freddy Davis neemt kerstspecial op in Truiense Sint-Maartenkerk: “Warmte voor mensen die iemand hebben verloren”

Sint-TruidenIn de Sint-Maartenkerk van Sint-Truiden werkt Truienaar Freddy Swijsen, beter bekend als charmezanger Freddy Davis, aan een kerstspecial. Daarvoor neemt hij zowel eigen nummers als feestelijke covers op die later worden uitgezonden op Eclips TV. “Het is mijn manier om warmte te brengen naar mensen die nu een moeilijke periode doormaken, of iemand hebben verloren zoals ik.” 

 1. Geen vaccinatiecentrum in Hangaar 44, burgemeesters van de eerstelijnszone kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans
  Glabbeek

  Geen vaccinatie­cen­trum in Hangaar 44, burgemees­ters van de eerste­lijns­zo­ne kiezen voor Landen en Tienen zonder medeweten van Glabbeeks burgemees­ter Peter Reekmans

  Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek reageert ietwat ontgoocheld op het nieuws dat de vaccinatiecentra in de eerstelijnszone Zuid-Oost Hageland (ELZOH) in Landen en Tienen komen. Naar eigen zeggen beslisten de burgemeesters van de zone dit op een inderhaast samengeroepen online vergadering waarbij Reekmans niet aanwezig kon zijn en zich liet vervangen door een medewerkster. De burgemeester legt zich bij de beslissing neer maar blijft erbij dat de evenementenhal Hangaar 44 een beter alternatief was geweest.
 1. Sint-Truiden haalt met ‘Het Warmste Geschenk’ 23.170 euro op voor kwetsbare gezinnen
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den haalt met ‘Het Warmste Geschenk’ 23.170 euro op voor kwetsbare gezinnen

  Na een maand de solidariteitsactie ‘Het Warmste Geschenk’ te organiseren voor mensen in financieel kwetsbare situaties, heeft Sint-Truiden intussen de opbrengst geteld: 23.170 euro. Die opbrengst gaat naar kwetsbare gezinnen, die via de twee voedselbanken ‘Sint-Vincentius’ en ‘Team Hope’ per persoon een bon ter waarde van 20 euro krijgen voor een afhaalmaaltijd bij de Truiense horeca.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis