Carl Nijssens werd dinsdagavond als partijgenoot en gemeenteraadslid voor CD&V uit de partij gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Nijssens werd dinsdagavond als partijgenoot en gemeenteraadslid voor CD&V uit de partij gezet. © Karolien Coenen

Carl Nijssens unaniem uit Truiense CD&V gezet: “Vertrouwensband de laatste jaren té hard afgebrokkeld”

Sint-TruidenNa de vaccinatieheisa rond burgemeester Veerle Heeren (CD&V) heeft CD&V Sint-Truiden dinsdagavond nu ook het vertrouwen in partijgenoot en gemeenteraadslid Carl Nijssens opgezegd. De beslissing werd unaniem gemaakt, waarna Nijssens gevraagd werd om uit de fractie te stappen. “Ik begrijp het niet goed”, reageert Nijssens ontzet op het nieuws. 

 1. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.
 2. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers en enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival officieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat tegen vrijdag de weide leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.