Buya Turay in het shirt van STVV.
Volledig scherm
PREMIUM
Buya Turay in het shirt van STVV. © Photo News

Buya Turay opnieuw in actie bij STVV?

STVV bereidt zich voor op de match tegen KV Kortrijk in eerste klasse A. Het is koffiedik kijken wat het met de nieuwe staf en zonder Boli zal geven. Mogelijk gaat Buya Turay weer voor STVV spelen.

  1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
    PREMIUM
    Genk/Zutendaal

    Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

    Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).