De Buurtcomité Begijnhof Sint-Truiden heeft samen met de Sint een Sinterklaaskast geplaatst in het Begijnhof of kinderen zelfs in coronatijden van pakjes te voorzien.
Volledig scherm
De Buurtcomité Begijnhof Sint-Truiden heeft samen met de Sint een Sinterklaaskast geplaatst in het Begijnhof of kinderen zelfs in coronatijden van pakjes te voorzien. © Mine Dalemans

Buurtcomité brengt sfeer in Truiense Begijnhof met Sinterklaaskast en vlammen voor De Warmste Week

Sint-TruidenWie onlangs al heeft rondgelopen in het Truiense Begijnhof, heeft het wellicht al gezien: de Sinterklaaskast én de drie lichtgevende vlammen ter symbool voor De Warmste Week. Beiden zijn initiatieven van de Buurtcomité Begijnhof Sint-Truiden om ook in donkere coronatijden voor licht te zorgen.

 1. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt