Tenneco Sint-Truiden. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
Tenneco Sint-Truiden. (Archiefbeeld) © Borgerhoff

Buurtbewoners Tenneco hebben licht verhoogde PFOS-waarden in bloed: “Geen reden tot paniek”

Sint-TruidenEnkele weken geleden liet PVDA Sint-Truiden door Geneeskunde voor het Volk bloedstalen van enkele Truienaars onderzoeken op PFOS. Die stalen blijken nu licht verhoogde PFOS-waarden te bevatten. “Wij vragen het stadsbestuur om verder onderzoek te doen bij de bevolking”, zegt Lizzy Vandenrijt van PVDA. 

 1. Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internationale uithoudingsracerij met zeges op de Nürburgring en in Sebring
  autosport

  Broers Vanthoor bevestigen hun status in de internatio­na­le uithou­dings­ra­ce­rij met zeges op de Nürburg­ring en in Sebring

  Het werd een onwaarschijnlijk autosportweekend voor de racende broers Vanthoor uit Hasselt. De jongste, Dries won samen met een andere Belg, Maxime Martin, de eerste uithoudingsrace op de legendarische Nürburgring. En Laurens zegevierde voor de tweede maal in de GT-klasse in de 12 Uur van Sebring, de tweede manche van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap.
  Hasselt
 1. PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesrivaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesri­vaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”

  Bijna vijf jaar lang strijdt Aloïs Verjans voor ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vrouw Florentine zit thuis alleen in de Vennestraat in Genk en runt er een slagerij met logementshuis, waar bijna nooit iemand logeert. Behalve één man, Marcel Russon. Met hem begint ze een geheime relatie. Wanneer in de lente van 1919 Aloïs – met heel wat trauma’s in z’n rugzak – aan de deur staat, loopt het helemaal mis. “Zonder de oorlog was het leven van dit powerkoppel wellicht wél vlot verlopen.”
  Genk, Kortessem