Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V).
Volledig scherm
Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren (CD&V). © rv

Burgemeester Veerle Heeren wordt 6 maanden geschorst na schandaal over vervroegde vaccinatie: “Ik respecteer de juridische procedure”

Sint-TruidenVeerle Heeren (CD&V) wordt zes maanden geschorst als burgemeester van Sint-Truiden. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) beslist. “Niettegenstaande enkele verzachtende omstandigheden heeft Veerle Heeren als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door zichzelf en enkele mensen uit haar omgeving vervroegd te laten vaccineren. Een burgemeester heeft een voorbeeldfunctie”, aldus de minister.

 1. Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerkelijk resultaat: “Volwassenen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”
  PREMIUM

  Uniek onderzoek op duizenden skeletten geeft opmerke­lijk resultaat: “Volwasse­nen én kinderen hadden last van slijtage aan de rug”

  Meer dan 3.000 skeletten die vanaf 2018 werden opgegraven aan de Groenmarkt in Sint-Truiden geven vandaag een uniek beeld van de oude bewoners. “Sommigen kregen het duidelijk zwaar te verduren”, zegt Natasja De Winter van archeologisch bureau Aron BV, dat op een groot deel van de skeletten onderzoek voerde. En wat met de mirakels die van Sint-Truiden even een hotspot maakten?
  Sint-Truiden
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. BINNENKIJKER. “Binnenzwembad, tien slaapkamers én volledig energieneutraal”: voor 5,5 miljoen euro is dit Limburgs kasteel van u
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. “Binnen­zwem­bad, tien slaapka­mers én volledig energieneu­traal”: voor 5,5 miljoen euro is dit Limburgs kasteel van u

  Op zoek naar een stekje met zeven badkamers, tien slaapkamers en een tuin om U tegen te zeggen? Zoek niet langer want het kasteel van Gors in Borgloon staat te koop. Kopers moeten er zo'n 5,5 miljoen euro voor neerleggen maar krijgen wel een uniek, energieneutraal pand in de plaats. Onze reporter mocht mee op bezoek achter de kasteelpoorten, die normaal voor kijklustigen gesloten blijven.
  Borgloon