Meten is weten, daarom heeft Sint-Truiden drones de overstromingsgebieden in kaart laten brengen.
Volledig scherm
Meten is weten, daarom heeft Sint-Truiden drones de overstromingsgebieden in kaart laten brengen. © BELGA

Burgemeester Heeren brengt overstromingsgebied in kaart met drones

Maandag 10 juni stonden de hemelsluizen wagenwijd open boven Sint-Truiden. Er viel op korte tijd liefst 72 liter per vierkante meter regen uit de lucht, een uitzonderlijke hoeveelheid. Dat resulteerde in ruim 150 oproepen in amper twee uur tijd. De voorbije 48 uur waren stadsdiensten, politie- en brandweerploegen onafgebroken aan de slag. De brandweer kreeg hierbij materiële versterking vanuit Beringen, Tongeren, Borgloon en Hasselt.

  1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
  2. Jong VLD Landen heeft een nieuwe voorzitter

    Jong VLD Landen heeft een nieuwe voorzitter

    Steven Kerckaert (22) volgt Malika Krossa op als voorzitter van Jong VLD in Landen. Samen met het voorzittersteam, Jirina Cans (ondervoorzitter) en Pieter-Jan Lambert, wil de partij de komende jaren inzetten op een Landen waar de jeugd een plek heeft. Bovendien vinden ze het belangrijk om de gemeentelijke politiek terug wat dichter bij de leefwereld van de jongeren te brengen. Jong VLD Landen nodigt daarom ook iedere politiek geïnteresseerde Landense jongere uit op hun informele vergaderingen. Zij moeten daarom niet uitgesproken aanhangers zijn van Open Vld, politieke interesse is voldoende. Zij die het wensen zijn welkom om zich aan te sluiten als lid. Jong VLD Landen kan je online volgen en contacteren op Facebook en Instagram.