De twee bruggenhoofden zullen binnenkort de nieuwe brug aan de burcht van Brustem dragen.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee bruggenhoofden zullen binnenkort de nieuwe brug aan de burcht van Brustem dragen. © Karolien Coenen

Burcht van Brustem geeft nieuwe geheimen prijs: “Tweede bruggenhoofd met bijzondere archeologische waarde ontdekt”

Sint-TruidenEind december werd rond de burcht van Brustem, de motteburcht, een bijzondere ontdekking gedaan. Onder de grond lag niet één, maar twee bruggenhoofden, waarop ooit een brug rustte. De restanten geven heel wat prijs over het bouwwerk en zullen binnenkort heropgebouwd worden. Tegen de zomer van 2023 zouden de consolidatiewerken klaar moeten zijn om de burcht in 2025 te kunnen tonen aan het publiek.

 1. De Watergroep installeert 21 nieuwe peilputten in Heers om effecten van waterwinning te meten
  PREMIUM

  De Watergroep instal­leert 21 nieuwe peilputten in Heers om effecten van waterwin­ning te meten

  De komende weken boort De Watergroep 21 nieuwe peilputten in Heers om de effecten van de waterwinning op de grondwatervoorrraad en -stromingen te meten. De Watergroep kreeg in mei 2022 een proefvergunning om nog tot eind 2024 water op te pompen in Bovelingen, op voorwaarde dat er nieuwe peilputten geïnstalleerd zouden worden. De helft van de inwoners van Rukkelingen-Loon, naast Bovelingen, heeft immers al vijf jaar last van scheuren in hun huizen en dat komt volgens hen door de waterwinning in hun buurt.
  Heers
 2. Van Het Smaaksalon tot ‘t Veilinghuis: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in Limburg
  PREMIUM

  Van Het Smaaksalon tot ‘t Veiling­huis: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in Limburg

  Over iets meer dan twee weken is het weer Pasen. Dat is het ideale moment voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Heel wat horecazaken zetten daar ook op in. Wij gingen op zoek naar een aantal adresjes in Limburg waar je het paasfeest uitgebreid kan vieren. Van Het Smaaksalon in Hasselt tot ‘t Veilinghuis in Sint-Truiden: hier krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld.
  Sint-Truiden
 3. Sociale werker die verdacht werd van brandstichting vrijgesproken

  Sociale werker die verdacht werd van brandstich­ting vrijgespro­ken

  Een 27-jarige sociale werker, die eerder verdacht werd van brandstichting in het asielcentrum waar hij werkte, is door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken. “De rechtbank is van oordeel dat de tenlasteleggingen niet buiten redelijke twijfel bewezen zijn”, schrijft het vonnis. De sociale werker hield eerder al vol dat hij niets met de feiten te maken had, maar dat een minderjarige die in het asielcentrum verbleef hem er wou inluizen.
  Hasselt