De Kerkom bieren zullen de eerste periode gebrouwen worden bij brouwerij De Ranke in Wevelgem
Volledig scherm
De Kerkom bieren zullen de eerste periode gebrouwen worden bij brouwerij De Ranke in Wevelgem © rv

Brouwerij De Ranke neemt brouwerij in Sint-Truiden over

Wevelgem / Sint-TruidenDe Wevelgemse Brouwerij De Ranke heeft het handelsfonds van brouwerij Kerkom in Sint-Truiden sinds 1 september overgenomen. Alle bieren zullen gebrouwen worden bij De Ranke, later wordt de brouwinstallatie in Sint-Truiden opnieuw opgestart voor de productie van de lokale bieren.

 1. Bestuur Landen werkt aan maatregelen om gevolgen van extreme weersomstandigheden op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”
  Landen

  Bestuur Landen werkt aan maatrege­len om gevolgen van extreme weersom­stan­dig­he­den op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”

  Lange droogtes en lage grondwaterstanden, korte maar extreem hevige regenval met de bijhorende overstromingen. De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, ook in Landen. Helaas zullen deze omstandigheden in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid vaker voorkomen. Lokaal bestuur Landen werkt aan maatregelen om de gevolgen hiervan zo goed mogelijk op te vangen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.