In de kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden is de Britse coronavariant ontdekt. De deuren gaan net zoals bij twee kinderopvangcentra op slot.
Volledig scherm
In de kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden is de Britse coronavariant ontdekt. De deuren gaan net zoals bij twee kinderopvangcentra op slot. © Google Maps

Britse coronavariant treft Sint-Truiden: basisschool Schuttershof en twee kinderopvangcentra gaan op slot

Sint-TruidenDe kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden gaat tien dagen op slot nadat twee leerkrachten positief hebben getest op de Britse coronavariant. Alle 280 leerlingen en 25 personeelsleden van de school gaan onmiddellijk tien dagen in quarantaine, de gezinsleden (nog) niet. De leerlingen ouder dan 6 jaar en personeelsleden worden woensdagnamiddag getest. De buitenschoolse opvang Tutti Frutti sluit ook en zet 48 kinderen die in contact kwamen met de leerlingen in quarantaine. Ook een Truiens gezin, met twee kinderen die kinderopvang De Egeltjes opving, raakte met de Britse variant besmet. Die opvang, goed voor 15 kinderen, sluit nu ook. 

 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht