'Actiegroep Fruittelers' trok vandaag met de tractor naar Comeos in Oudergem. Ze ijveren voor een eerlijke prijs voor hun producten.
Volledig scherm
'Actiegroep Fruittelers' trok vandaag met de tractor naar Comeos in Oudergem. Ze ijveren voor een eerlijke prijs voor hun producten. © BELGA

Boze fruitboeren trekken met tractoren naar Brussel voor eerlijke prijzen: “Klant betaalt tot drie euro voor kilo appelen waarvan wij 30 cent krijgen”

Sint-Truiden/OudergemEen colonne met zo'n 80 fruitboeren trekt vandaag naar de hoofdzetel van Comeos, de Belgische koepelorganisatie voor handel, in Brussel. Ze vragen er een eerlijke prijs voor hun fruit, want fruitboeren worden naar eigen zeggen al jaren te weinig betaald. “Dit is niet meer leefbaar”, klinkt het bij de bezorgde landbouwers. “Steeds meer fruittelers haken af.”

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Stan Van Dessel en STVV met vertrouwen naar Union: “Als iedereen zijn niveau haalt, zit een stunt er zeker in”
  PREMIUM
  voetbal jupiler pro league

  Stan Van Dessel en STVV met vertrouwen naar Union: “Als iedereen zijn niveau haalt, zit een stunt er zeker in”

  Tijdens de interlandbreak moesten de Kanaries aan de bak voor een oefenwedstrijd op en tegen FC Köln. T1 Bernd Hollerbach kon sowieso niet rekenen op enkele internationals, maar de bedoeling was ook om de jongeren speelgelegenheid te gunnen. Wel was het even schrikken deze week op training. T3 Lamine Cissé werd onmiddellijk ontslagen na een handgemeen met physical trainer Sebastian Klein. Het incident had geen verdere naweeën op de voorbereiding van de wedstrijd bij Union.
 3. Arts-specialist die met injectiespuit naast bed liefdesrivale stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”
  PREMIUM

  Arts-specialist die met injectie­spuit naast bed liefdesri­va­le stond: “Ik had moeten accepteren dat het over was, maar heb dat niet gedaan”

  Tot tweemaal toe drong een arts-specialist (46) uit Pelt in mei 2019 met een kap over het hoofd, handschoenen en mondmasker binnen in de woning van haar liefdesrivale in Rekem. Volgens de aanklager met de intentie om haar slachtoffer te doden. De dokter zelf betwistte dat. “Ik had de doek met ether en de spuit vast en wilde haar zo overtuigen om te praten.” De arts kon tijdens het 1,5 uur durend verhoor haar tranen niet bedwingen. Maar ook het slachtoffer kwam aan het woord.
  Tongeren