Burgemeester Heeren in haar favoriete voertuig
Volledig scherm
Burgemeester Heeren in haar favoriete voertuig © Dirk Selis

Bouw nieuw ontmoetingscentrum Runkelen van start

De stad Sint-Truiden startte  met de bouw van een buurthuis in Runkelen. Dat komt op een boogscheut van de dorpskerk, op de plaats van het huidige parochiecentrum. Dat is te zeer verouderd en wordt daarom afgebroken. Met het ontmoetingscentrum investeert het stadsbestuur 800.000 euro in infrastructuur voor het lokale verenigingsleven.

0 reacties

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. De ruilverkavelingswegen in Landen krijgen hun eigen naam
  Landen

  De ruilverka­ve­lings­we­gen in Landen krijgen hun eigen naam

  In het verleden kreeg een aantal ruilverkavelingswegen in de gemeente al een naam. Andere ruilverkavelingswegen hebben dan weer geen eigen naam. In een aantal gevallen was er twijfel over de schrijfwijze of kwam de naam niet overeen met de benaming op de kaart. Om de veiligheid in functie van de bereikbaarheid voor hulpdiensten en de duidelijkheid op het terrein te verbeteren, moeten deze onvolledigheden worden opgelost.