“Misschien niet de juiste oplossing, maar wel de enig denkbare om die vuurpijlen van de grasmat te houden”, reageert Roland Duchâtelet.
Volledig scherm
PREMIUM
“Misschien niet de juiste oplossing, maar wel de enig denkbare om die vuurpijlen van de grasmat te houden”, reageert Roland Duchâtelet. © Photo News

“Bouw kooien en je krijgt kooivechters”: criminoloog Kris Van Limbergen betreurt de terugkomst van kooien in het Belgisch voetbal

“Het was zeker niet de beste keuze om een kooi te bouwen. Als je kooien bouwt, krijg je kooigedrag”, legt criminoloog Kris Van Limbergen uit. “Het is bijzonder gevaarlijk dat mensen niet uit de tribune weg kunnen als ze dat willen. In Sheffield was dat het grootste probleem en 95 mensen zijn er het slachtoffer van geworden” “Het was de enige oplossing om de grasmat niet opnieuw te beschadigen”, zegt Roland Duchâtelet.

5 reacties

 • Ben Detrez

  3 jaar geleden
  Supporters van de bezoekende ploegen in kooien opsluiten is een regelrechte schande. Die van STVV hadden beter een kooi gebouwd voor hun eigen supporters want die waren de aanleiding tot dit alles.
 • Ronald Boudewijns

  3 jaar geleden
  Beter ineens allemaal in den bak steken
 • Marc Pauwels

  3 jaar geleden
  Veiligheid als er in zo'n kooi iets gebeurd ?
 • Tony Raman

  3 jaar geleden
  Kooien horen zeker niet op een voetbalveld en zeker geen relschoppers. Als er politie moet worden ingezet voor de voetbal dan schaffen ze die beter helemaal af.
 • Erwin Vander Putten

  3 jaar geleden
  Als je nadenkt over een probleem en je hebt maar 1 oplossing...dan heb je niet lang genoeg nagedacht Mr. Duchâtelet...
 1. Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”
  autosport

  Tom Boonen geniet van debuut in rally: “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”

  Hij stond voor een fantastisch weekend, maar tevens een enorme uitdaging: Tom Boonen maakte afgelopen weekend zijn rallydebuut in misschien wel één van de zwaarste rallywedstrijden van ons land en dat aan het stuur van een rallymonster. Boonen reed de Legend Boucles, in en om Bastogne, met een Porsche 911 SC uit 1982 van het team BMA en deed wat hij moest doen: uitrijden, ervaring opdoen en vooral ontzettend genieten. “Dit is het mooiste dat ik in de autosport al ooit gedaan heb”, aldus Boonen na de wedstrijd.