Bloesems / knopjes in Borgloon.
Volledig scherm
Bloesems / knopjes in Borgloon. © Karolien Coenen

Bloesems zijn dit jaar uitzonderlijk vroeg door winterhittegolf

Deze week breekt de lente aan. In Sint-Truiden beginnen ze dan te dromen van de zee van witte of roze bloemetjes aan de fruitbomen. Maar wanneer precies staan die bloesems nu in bloei? Dit jaar zal dat alleszins uitzonderlijk vroeg zijn. Toerisme Sint-Truiden lanceert daarom nu al zijn Bloesemmeter. Hierlangs kan je de ontwikkelingen van de bloesemknoppen continu volgen.

0 reacties

 1. 10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzakelijk voor planten en dieren, én trekpleister voor toeristen”
  PREMIUM
  Genk

  10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzake­lijk voor planten en dieren, én trekpleis­ter voor toeristen”

  Met het project ‘Vijvercomplex Bokrijk-Kiewit’ investeert Vlaanderen 10 miljoen euro in het vijvergebied De Wijers. Dat moet de leefomgeving van bedreigde planten- en diersoorten bevorderen. Bovendien zullen ook wandelaars er van een historische natuurbeleving kunnen genieten en dat is niet vreemd in de omgeving van openluchtmuseum Bokrijk. “Zo wordt straks ook duidelijk hoe de natuur er in de vorige eeuw uitzag”, aldus minister Demir.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.