Truienaar Alexander Gilen (38).
Volledig scherm
PREMIUM
Truienaar Alexander Gilen (38). © Borgerhoff

Binnen twee weken volgt vonnis in rechtszaak van Truienaar (38) tegen stad over mondmaskerreglement: “Hopelijk volgen veel Vlamingen mijn voorbeeld”

Truienaar Alexander Gilen (38) verscheen vandaag als aanklager voor de rechtbank omdat hij niet akkoord is met het mondmaskerreglement dat in de stad van toepassing is. Gilen vraagt de intrekking van die maatregel voor zijn persoon en een dwangsom die kan oplopen tot 50.000 euro per dag dat dat niet gebeurt. “Het ideale scenario is dat ik gelijk krijg en dat veel Vlamingen mijn voorbeeld volgen", stelde hij na de zitting in kort geding.

  1. Geheelonthouder krijgt vrijspraak na positieve cocaïnetest: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”
    Hasselt

    Geheelont­hou­der krijgt vrijspraak na positieve cocaïne­test: “Leg maar eens uit aan je omgeving dat je positief testte, terwijl je onschuldig bent”

    Hasselaar Fabio Nijssen (46) is bijna een jaar na een positieve cocaïnetest vrijgesproken door de politierechtbank. Vorig jaar werd hij in november door de politie aan de kant gezet en tot zijn eigen grote verbazing testte hij positief op cocaïne. “Terwijl ik nooit drink of drugs gebruik”, zucht hij. “Ik wil graag het debat over zulke testen aangaan met de bevoegde ministers.”