Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Koen Moreau

Asfalteringswerken in centrum Sint-Truiden

Sint-TruidenOp dinsdag 29 november start de laatste fase van de onderhoudswerken in de Spoorwegstraat, de Leopold II-straat en de Prins Albertlaan in Sint-Truiden. De asfalttoplaag wordt vernieuwd en dat brengt enige hinder met zich mee.

 1. Free WiFi4EU in Zoutleeuw
  Zoutleeuw

  Free WiFi4EU in Zoutleeuw

  Je kan op verschillende locaties in Zoutleeuw gratis gebruik maken van wifi. Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door het Europese initiatief WiFi4EU. WiFi4EU wil in zoveel mogelijk gemeenten in Europa zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, … Zoutleeuw was één van de geselecteerde gemeenten bij de oproep van het project WiFi4EU in 2019. Deze selectie was goed voor een voucher van 15.000 euro voor de installatie van gratis wifi hotspots (internettoegang) op openbare plaatsen in onze stad.
 2. Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabiliteitsproblemen: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Ken (39) moet café De Bron minstens een maand sluiten door stabili­teits­pro­ble­men: “Ik zeg al meer dan zeven jaar dat het plafond doorzakt”

  Het Truiense café De Bron op de hoek van de Naamsevest en de Naamsesteenweg moet noodgedwongen sluiten. Na een stabiliteitscontrole bleek het gebouw bijna op instorten te staan. Eigenaar van het pand is brouwerij Alken-Maes dat de komende maand herstellingswerken uitvoert. “Eind februari hopen we opnieuw te kunnen openen”, vertelt uitbater Ken Gysenbergs. Die vindt dat dit had vermeden kunnen worden.
 3. Kartonophaling in Hasselt duurt langer door nieuwe vrachtwagens van Gepetrans: “Twee ton kleiner, maar daarom ook beter voor het milieu”
  PREMIUM
  Hasselt

  Kartonopha­ling in Hasselt duurt langer door nieuwe vrachtwa­gens van Gepetrans: “Twee ton kleiner, maar daarom ook beter voor het milieu”

  Wie in Hasselt woont, heeft wellicht opgemerkt dat het karton wat langer blijft staan dan gewoonlijk. Reden? De nieuwe vrachtwagens van transportbedrijf Gepetrans. “Die zijn sinds dit jaar kleiner, waardoor onze ophaalronde tot wel vier uur langer duurt. Ja, dat is een enorme werkdruk”, getuigt een ophaler tijdens zijn ronde in Hasselt-centrum. “Maar kleiner betekent veiliger in het verkeer én minder CO2-uitstoot. Daar moeten we ook aan denken”, reageert het transportbedrijf.