De digitale schoolroute Route2School
Volledig scherm
De digitale schoolroute Route2School © Route2School

App helpt om de verkeersveiligheid van de schoolomgeving te bevorderen

Sint-TruidenSint-Truiden wil in het voorjaar van 2022 de verkeerssituaties om en rond de scholen veiliger maken. De stad zal daarom vanaf 15 maart gaan samenwerken met Route2school. Dat is een app waarmee leerlingen, ouders en leerkrachten onveilige situaties kunnen melden. Zo hoopt Sint-Truiden de knelpunten in kaart te brengen.

  1. PXL-lerarenopleider Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”
    PREMIUM
    Hasselt

    PXL-lerarenop­lei­der Hanne Rosius (42) is Leraar van het Jaar 2022: “Geef ik mijn studenten vandaag kansen, dan bereik ik via hen honderden anderen”

    Na een recordaantal van liefst 18.000 nominaties is Hanne Rosius (42) uit Bilzen vandaag verkozen tot Leraar van het Jaar 2022. Rosius werkt al 20 jaar als lerarenopleider PAV aan de Hogeschool PXL in Hasselt en is zo ook meteen de eerste lector van een hogeschool die deze titel krijgt. Met kleurrijke boeketten, lovende woorden van haar leerlingen én een persoonlijk liedje van Tijs Vanneste werd ze dinsdagmiddag letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.