Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ staat de Erfgoeddag in Sint-Truiden dit jaar in het teken van ambachten en vakmanschap.
Volledig scherm
Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ staat de Erfgoeddag in Sint-Truiden dit jaar in het teken van ambachten en vakmanschap. © RV

Ambachten en vakmanschap centraal op Erfgoeddag in Sint-Truiden

De jaarlijkse hoogdag voor de erfgoedliefhebber staat weer voor de deur. Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ staat de Erfgoeddag in Sint-Truiden dit jaar in het teken van ambachten en vakmanschap. Liefst 10 verschillende organisaties laten bezoekers via tal van activiteiten kennismaken met deze bijzondere aspecten van het Truiense erfgoed. Zij kunnen op zondag 28 april van 10u tot 18u kiezen uit een waaier aan lezingen, exposities, demonstraties en optredens.

0 reacties

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Voor Milan Paulus is de GP Vermarc de tussenstap naar de beloftenkoersen: “Kijk ook uit naar de Ronde van Limburg”
  Wielrennen beloften

  Voor Milan Paulus is de GP Vermarc de tussenstap naar de beloften­koer­sen: “Kijk ook uit naar de Ronde van Limburg”

  Milan Paulus (SEG Racing Academy) mag met een weekje vertraging, de Ardense Pijl werd immers geannuleerd, toch weer koersen. De Truienaar heeft er zin in, want zijn koersen komen er eindelijk aan. Zaterdag start hij in de GP Vermarc, op pinkstermaandag staat de Ronde van Limburg op het programma. “Ik kijk uit naar de koersen die ik met de nationale ploeg kan rijden, maar ook de Ronde van Limburg staat hoog op het lijstje. “Ik ken bij wijze van spreken elke meter van het parcours”, lacht Paulus.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"