De fietsknoppen aan N80 in Sint-Truiden werken niet naar behoren.
Volledig scherm
De fietsknoppen aan N80 in Sint-Truiden werken niet naar behoren. © Mine Dalemans

"Als fietser sneller groen krijgen? Dan toch niet hier!": jaar na datum werken fietsdrukknoppen nog steeds niet

Begin 2019 werden de werken aan de verkeerslichten van vijf kruispunten op de Noord Oostelijke Omleiding (N80) afgerond. “Wij waren blij verrast dat de slimme verkeerslichten werden uitgerust met drukknoppen voor fietsers. Bij het indrukken van zo’n knop zou je als fietser verwachten sneller groen te krijgen dan in een situatie zonder drukknop. Maar nu blijkt dat die knoppen helemaal niet zijn aangesloten”, zegt Liebrecht Krznaric van de Fietsersbond.

 1. De coronacijfers in Sint-Truiden van vrijdag 9 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Trui­den van vrijdag 9 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Sint-Truiden komt dat getal nu op 74 te liggen. Sint-Truiden heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Oprichters schrappen 11de verjaardag van Truiense carnavalsgroep ‘De Foute Bende’: “Gelukkig geen vervaldatum op verzamelde gadgets”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Oprichters schrappen 11de verjaardag van Truiense carnavals­groep ‘De Foute Bende’: “Gelukkig geen vervalda­tum op verzamelde gadgets”

  Deze week maakte Sint-Truiden bekend dat ze het carnavalsseizoen niét laten doorgaan. Daardoor valt de 11de verjaardag van de Truiense carnavalsvereniging ‘De Foute Bende’ noodgedwongen in het water. Misschien maar beter, volgens oprichters en Truienaren Marco Herck (41) en Leny Brugmans (37). “Carnaval hoort een volksfeest te zijn, maar reden om te feesten is er nu niet.”