De hele zaak begon met deze post op Facebook.
Volledig scherm
De hele zaak begon met deze post op Facebook. © RV

Allochtone vrouwen worden tijdens paaseierenraap weggezet als ‘graaiers’: klacht tegen schepen wegens laster en eerroof

Ze dachten gezellig met de kinderen deel te nemen aan de paaseierenzoektocht in het stadspark, maar ondertussen kent half Sint-Truiden hen als graaiers. Of hoe een foto van twee allochtone vrouwen met een zak vol chocolade kwaad bloed heeft gezet. Schepen Jelle Engelbosch (N-VA) verweet hen op Facebook een gebrek aan menselijk fatsoen en wenste hen in één adem een indigestie toe. Ondertussen heeft hij zelf een klacht aan zijn been wegens laster en eerroof en schending van de privacy.

63 reacties

 • Ivan Smissen

  2 jaar geleden
  Ik kan alleen maar constateren dat Engelbosch een immokantoor runt en tegelijk schepen van ruimtelijke ordening, Vlaams parlementslid en bestuurder bij 2 gemeentebedrijven is. Dat zijn 5 jobs waarvan 4 betaald door de belastingsbetaler. Wie noemt hier wie een graaiers?
 • Katherine Baker

  2 jaar geleden
  Laat de kinderen hun zakje vullen !
 • Saadia Sellak

  2 jaar geleden
  Doen ze mee is het weer niet goed. En ja, Jezus en Maria zijn ook heilig voor de moslims. Sterker nog, Jezus is de Messias waarop we wachten om een einde te maken aan al deze haat. Vrolijk Pasen en in mei mag u ook bij ons aan de open ramadantafels aanschuiven.
 • Fatima De Clercq

  2 jaar geleden
  Ik zie nochtans goedgevulde zakken. En weeral het slachtoffer spelen. Nee het gaat over gulzigheid en delen met anderen. Simpel toch?
 • Jamie Tasner

  2 jaar geleden
  Dat hoort ook bij de inburgering ,om die mensen dat te leren! Het zijn,lijken er wel wat veel,maar is ook geen drama,, graaiers heb je ook bij de autochtone belgen hoor, en wat anders dan paaseitjes!.!.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt