Alle 103 sportverenigingen in Sint-Truiden ontvangen in totaal meer dan 88.000 euro subsidies van het stadsbestuur.
Volledig scherm
Alle 103 sportverenigingen in Sint-Truiden ontvangen in totaal meer dan 88.000 euro subsidies van het stadsbestuur. © Danny Claes

Alle Truienaars aan het sporten: ruim 88.000 euro subsidies voor 103 sportverenigingen

Sint-Truiden wil zijn bewoners motiveren om (vaker) te sporten. Alle 103 sportverenigingen in Sint-Truiden ontvangen daarom in totaal meer dan 88.000 euro subsidies van het stadsbestuur. De komende jaren wil de stad ook meer inzetten op het sportaanbod voor mensen met een beperking.

1 reactie

 • Ludo Vandenborne

  2 jaar geleden
  Vind ik een mooie initiatief maar voor NIna Derwael hebben ze geen geld noch sponsor echt schandalig Ik ben blij dat ik geen Truienaar ben Dit meisje moet keihard trainen en veel opofferen voor haar sport Maar de stad maakt wel gebruik van haar baan en faam.
 1. Overval op Dagbladhandel Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”
  Leopoldsburg/Hasselt

  Overval op Dagbladhan­del Hilde levert daders 20 maanden cel op: “Angst hakt nog elke dag op ons in”

  Twee Nederlanders van 18 en 19 jaar zijn woensdag in de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan 20 effectief. Dat meldt BELGA. Het vonnis komt er naar aanleiding van de gewapende overval op Dagbladhandelaar Hilde die de twee jongemannen samen met twee anderen afgelopen maart pleegden. De 18-jarige jongeman verdedigde zich in de rechtbank, en sprak over “geldproblemen”. Maar die wegen niet op tegen “de meest traumatische ervaring” die de slachtoffers volgens advocaat Guy Sols die avond meegemaakt hadden. “De schrik zit er nog steeds in”, reageert uitbaatster Hilde Vandendries.
 1. Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoedelijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”
  Hasselt

  Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoede­lijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”

  De politie maakt zich zorgen nadat in Hasselt een man opgepakt werd die in het bezit was van verschillende zakjes hasj, vermengd met de stof opium. Een labotest moet uitsluitsel geven of het al dan niet om de drug heroïne gaat, waarin ook opium terug te vinden is. Mogelijk is deze combinatie van hasj en heroïne een nieuwe manier om gebruikers van softdrugs verslaafd te maken. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) maant aan tot voorzichtigheid.