Hoogstamboomgaarden maken al sinds de middeleeuwen deel uit van het Haspengouwse landschap. Om dit stukje erfgoed in ere te houden, werd nu een plan opgemaakt.
Volledig scherm
Hoogstamboomgaarden maken al sinds de middeleeuwen deel uit van het Haspengouwse landschap. Om dit stukje erfgoed in ere te houden, werd nu een plan opgemaakt. © RV

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in ere herstellen

Het Agentschap Onroerend Erfgoed maakte samen met een heleboel partners een plan op voor de hoogstamboomgaarden in Haspengouw en Voeren.  Dit stukje onroerend erfgoed kan nu beter worden beschermd.

 1. Loonse schepen Danny Deneuker dient klacht in tegen Truiense collega Jelle Engelbosch
  Sint-Truiden/Borgloon

  Loonse schepen Danny Deneuker dient klacht in tegen Truiense collega Jelle Engelbosch

  Nadat de partner van de Truiense schepen van Sociale Huisvesting Jelle Engelbosch (N-VA) de nieuwe coördinator is bij het sociaal verhuurkantoor, dient zijn Loonse collega en schepen Danny Deneuker (sp.a) klacht in. “Pure belangenvermenging die de geloofwaardigheid van de politiek aantast”, vindt Deneuker. “Politieke spelletjes vanuit socialistische hoek”, bijt Engelbosch van zich af.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok