Hoogstamboomgaarden maken al sinds de middeleeuwen deel uit van het Haspengouwse landschap. Om dit stukje erfgoed in ere te houden, werd nu een plan opgemaakt.
Volledig scherm
Hoogstamboomgaarden maken al sinds de middeleeuwen deel uit van het Haspengouwse landschap. Om dit stukje erfgoed in ere te houden, werd nu een plan opgemaakt. © RV

Actieplan moet hoogstamboomgaarden in ere herstellen

Het Agentschap Onroerend Erfgoed maakte samen met een heleboel partners een plan op voor de hoogstamboomgaarden in Haspengouw en Voeren.  Dit stukje onroerend erfgoed kan nu beter worden beschermd.

  1. De coronacijfers in Sint-Truiden van dinsdag 6 oktober

    De coronacij­fers in Sint-Trui­den van dinsdag 6 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 22. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Truiden op 54 te liggen. Omdat Sint-Truiden meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. De coronacijfers in Sint-Truiden van vrijdag 9 oktober

    De coronacij­fers in Sint-Trui­den van vrijdag 9 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Sint-Truiden minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Sint-Truiden komt dat getal nu op 74 te liggen. Sint-Truiden heeft daarmee meer dan 50 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. De gemeente zal terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau wanneer ze meer dan 100 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement