Het was de inwonende grootmoeder die destijds de verdachte enkele keren 's nachts doorheen de gangen zag sluipen, op zoek naar de kamer het slachtoffer.
Volledig scherm
Het was de inwonende grootmoeder die destijds de verdachte enkele keren 's nachts doorheen de gangen zag sluipen, op zoek naar de kamer het slachtoffer. © thinkstock

Acht jaar cel voor verkrachting hangt boven hoofd van Truienaar (49), maar vermeend slachtoffer woont nog steeds bij hem in

Sint-TruidenVanmiddag werd in de correctionele rechtbank van Hasselt een zeer opmerkelijke zaak behandeld. Er werd een celstraf van maar liefst acht jaren gevorderd ten aanzien van een 49-jarige man uit Sint-Truiden. Hij wordt beschuldigd van de jarenlange verkrachting van zijn stiefdochter. Opvallend: de man woont nog steeds in bij het slachtoffer en diens moeder. Hij maakt zelfs doodleuk trouwplannen met die laatste. 

 1. Strengere quarantainecontroles in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebezoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Truiden niet”
  PREMIUM
  Limburg

  Strengere quarantai­ne­con­tro­les in Limburg staan nog niet overal op punt: “Politiebe­zoek in Hasselt en Genk, maar even verderop in Sint-Trui­den niet”

  De quarantainecontrole is nog vòòr de kerstvakantie als nieuwe maatregel aangekondigd, al vlot die controle nog niet overal in Limburg. Zo kunnen reizigers die uit een rode zone terugkeren naar hun woonplaats in Zonhoven, Sint-Truiden en Maasmechelen nog even op beide oren slapen. “Hier wachten we nog steeds op de lijst met namen van wie in quarantaine moet”, klinkt het. Maar de inwoners van Hasselt, Genk en Bilzen? “Die mogen zeker telefoontjes, stoepbezoeken én zelfs de politieagent verwachten als ze zich niet aan de maatregel houden.”
 2. Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum in Sint-Truiden: “56.000 inwoners worden hier gevaccineerd”
  Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken

  Minderbroe­ders­si­te wordt vaccinatie­cen­trum in Sint-Trui­den: “56.000 inwoners worden hier gevacci­neerd”

  De eerstelijnszone Haspengouw opteert voor twee vaccinatiecentra: één in Sint-Truiden en één in Borgloon. Op die manier kan de nabijheid gegarandeerd worden voor elke inwoner van het Haspengouw. In Sint-Truiden zal de Minderbroederssite fungeren als vaccinatiecentrum. De inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen daar terechtkunnen. In totaal worden er 56.000 mensen gevaccineerd.
 1. “Elk een kogel in de knie. Omdat ze met ons gepraat hadden”: oud-speurder Ludo Trippaers maakte jarenlang jacht op ‘propere fraudecriminelen’
  PREMIUM
  Limburg

  “Elk een kogel in de knie. Omdat ze met ons gepraat hadden”: oud-speur­der Ludo Trippaers maakte jarenlang jacht op ‘propere fraudecri­mi­ne­len’

  “Ik herinner me een Genkenaar die ‘zijn kar gekeerd had’. Daarop hebben ze zijn vrouw en dochter voor zijn ogen verkracht in zijn eigen huis.” Het leest als de herinnering van een oud-speurder die de zwaarste drugszaken voor de kiezen kreeg, maar Ludo Trippaers (64) uit Hoeselt rekende af met een heel ander type criminelen. ‘Propere gangsters’. Mannen die via btw-carrousels jaarlijks zowat 50 miljard euro verduisterden uit de Belgische en Europese kas. Met andere woorden: uw geld. En als de terugblik van Trippaers iets leert, dan wel dat daar niks ‘proper’ aan was.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers