Vele studenten moesten de trein verlaten.
Volledig scherm
Vele studenten moesten de trein verlaten. © Repro Birger Vandael

300 jongeren van trein gehaald in Sint-Truiden: “Enkel wie aan het raam zat, mocht blijven zitten. Hoe geraken we nu op tijd op ons kot?”

Sint-TruidenZondagavond werd de studententrein van Hasselt naar Blankenberge stilgelegd ter hoogte van Sint-Truiden. De politie kwam ter plaatse omdat de wagons veel te vol zaten en haalde 300 studenten van de trein. “We zijn door de NMBS gevraagd om dit praktisch te regelen”, bevestigt Steve Provost, korpschef van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. “Ik vind dat een vrij bizarre beslissing.” 

106 reacties

 • Frank Van Aelst

  2 jaar geleden
  Schandalig waar die zich bij bezig houden allemaal verloren moeite
 • boris paesen

  2 jaar geleden
  Als er 300 studenten moesten afstappen wil dat zeggen dat er veel te weinig wagons ingezet waren. Dit is dus nalatigheid van de NMBS.
 • rudi maerevoet

  2 jaar geleden
  al lang duidelijk dat er met 2 maten en 2 gewichten verbaliseerd en opgetreden wordt.
 • Rene Dannau

  2 jaar geleden
  om zakken vol te graaien moet je niet kunnen tellen.gelijk de kippen die gaan ook pikken in de andere hun voeder
 • Fabienne Bierwerts

  2 jaar geleden
  Altijd maar kritiek op de studenten... Mijn dochter die eindelijk nog eens kon gaan overnachten op haar kot omdat ze sinds oktober eens 2 dagen na mekaar in Leuven moest zijn.. wou inderdaad graag met de trein gaan. Vandaag examen en morgen les. Door de drukte in Alken is ze gelukkig afgestapt omdat ze het niet veilig vond.. Ik heb haar dan maar met de auto gebracht. Al bij stilgestaan dat er ook studenten zijn die zich wel ad regels houden? Mijn conclusie:NMBS kon meer doen voor de studenten