Vele studenten moesten de trein verlaten.
Volledig scherm
Vele studenten moesten de trein verlaten. © Repro Birger Vandael

300 jongeren van trein gehaald in Sint-Truiden: “Enkel wie aan het raam zat, mocht blijven zitten. Hoe geraken we nu op tijd op ons kot?”

Sint-TruidenZondagavond werd de studententrein van Hasselt naar Blankenberge stilgelegd ter hoogte van Sint-Truiden. De politie kwam ter plaatse omdat de wagons veel te vol zaten en haalde 300 studenten van de trein. “We zijn door de NMBS gevraagd om dit praktisch te regelen”, bevestigt Steve Provost, korpschef van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. “Ik vind dat een vrij bizarre beslissing.” 

106 reacties

 • Frank Van Aelst

  6 maanden geleden
  Schandalig waar die zich bij bezig houden allemaal verloren moeite
 • boris paesen

  6 maanden geleden
  Als er 300 studenten moesten afstappen wil dat zeggen dat er veel te weinig wagons ingezet waren. Dit is dus nalatigheid van de NMBS.
 • rudi maerevoet

  6 maanden geleden
  al lang duidelijk dat er met 2 maten en 2 gewichten verbaliseerd en opgetreden wordt.
 • Rene Dannau

  6 maanden geleden
  om zakken vol te graaien moet je niet kunnen tellen.gelijk de kippen die gaan ook pikken in de andere hun voeder
 • Fabienne Bierwerts

  6 maanden geleden
  Altijd maar kritiek op de studenten... Mijn dochter die eindelijk nog eens kon gaan overnachten op haar kot omdat ze sinds oktober eens 2 dagen na mekaar in Leuven moest zijn.. wou inderdaad graag met de trein gaan. Vandaag examen en morgen les. Door de drukte in Alken is ze gelukkig afgestapt omdat ze het niet veilig vond.. Ik heb haar dan maar met de auto gebracht. Al bij stilgestaan dat er ook studenten zijn die zich wel ad regels houden? Mijn conclusie:NMBS kon meer doen voor de studenten
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.