Kinderen maken kennis met land- en tuinbouw op STEMmig Boeren Dagen.
Volledig scherm
Kinderen maken kennis met land- en tuinbouw op STEMmig Boeren Dagen. © Stad Sint-Truiden

250 leerlingen leren boerenstiel kennen tijdens STEMmig Boeren Dagen

Sint-TruidenTien Truiense basisscholen gaan vandaag en morgen de boer op. De leerlingen van het vijfde leerjaar ontdekken waar het eten op hun bord vandaan komt en ze maken kennis met klimaatvriendelijke acties in de land- en tuinbouw.

 1. Al spelende leren over duurzaamheid? Hasseltse studenten bouwen ‘cleanteach’ escaperoom in Diepenbeek
  PREMIUM
  Hasselt

  Al spelende leren over duurzaam­heid? Hasseltse studenten bouwen ‘cleanteach’ escaperoom in Diepenbeek

  Wie graag op een speelse manier bijleert over duurzame innovatie en technologie, kan voortaan terecht in de gloednieuwe ‘cleantech’ escaperoom in Diepenbeek. Die katapulteert deelnemers naar het jaar 2080 én...de catastrofale gevolgen van een reeks natuurrampen. “Alleen door logisch na te denken over hernieuwbare energie, recyclage, waterrecuperatie en duurzame consumptie kan je die apocalyps terugdraaien.”
 2. RESTOTIP: Voormalige finaliste ‘Mijn Restaurant’ opent restaurant in vierkantshoeve: “Op een dag een Michelinster halen, dat is mijn droom”
  PREMIUM
  Wellen

  RESTOTIP: Voormalige finaliste ‘Mijn Restaurant’ opent restaurant in vierkants­hoe­ve: “Op een dag een Michelin­ster halen, dat is mijn droom”

  Kent u Yanaika Skrzyszkowiak (41) nog? Ze werd destijds bekend als deelneemster van de eerste editie van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ en werd in 2011 verkozen tot ‘Ladychef of the year’. Sinds begin deze maand heeft ze met ‘The Black Knife’ een nieuwe zaak in Wellen, die ze samen met haar schoonbroer Niels Vranken runt. “De eerste weken lopen goed, we willen eerst wandelen en daarna pas lopen”, bekijkt ze de zaken nuchter.