Cultuurminnende Honing
Volledig scherm
Cultuurminnende Honing © RV

120.000 bijen zoemen boven cultuurcentrum Sint-Truiden

Sint-Truiden lanceert weldra haar eigen honing, afkomstig van twee bijenkasten op de top van het cultuurcentrum. Het project maakt onderdeel uit van de acties die de bijvriendelijke gemeente neemt om de bijenpopulatie in de stad opnieuw tot een gezond niveau te laten aangroeien.

 1. Charmezanger Freddy Davis neemt kerstspecial op in Truiense Sint-Maartenkerk: “Warmte voor mensen die iemand hebben verloren”
  Sint-Truiden

  Charmezan­ger Freddy Davis neemt kerstspeci­al op in Truiense Sint-Maarten­kerk: “Warmte voor mensen die iemand hebben verloren”

  In de Sint-Maartenkerk van Sint-Truiden werkt Truienaar Freddy Swijsen, beter bekend als charmezanger Freddy Davis, aan een kerstspecial. Daarvoor neemt hij zowel eigen nummers als feestelijke covers op die later worden uitgezonden op Eclips TV. “Het is mijn manier om warmte te brengen naar mensen die nu een moeilijke periode doormaken, of iemand hebben verloren zoals ik.”
 1. Vijftien Truiense restaurants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids
  Sint-Truiden

  Vijftien Truiense restau­rants scoren in nieuwste editie van Gault&Millau Gids

  Maandagmiddag is de 18de editie van de Gault&Millau Gids virtueel voorgesteld. Daarin scoren maar liefst 15 Truiense restaurants minstens een 12/20, en kreeg het nieuwe Truiense restaurant ‘Blanc by Aytems’ in de Diesterstraat de prijs ‘Ontdekking van het jaar Vlaanderen’ én een score van 13,5/20. De twee Truiense horecaondernemers Stadt van Luijck en Bistro Zutt stijgen verder naar 16/20 en 14/20. Nieuwkomers in de lijst zijn Aurum By Gary Kirchens met 15,5/20 en Bistro Sacre Coeur met 12/20.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt