Schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V), burgemeester Jan Desmeth (N-VA) en schepen van Mobiliteit Olivier Huygens (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V), burgemeester Jan Desmeth (N-VA) en schepen van Mobiliteit Olivier Huygens (N-VA). © rv

Zo maakt gemeente centrum Sint-Pieters-Leeuw veiliger: “Meer verkeer in centrum dan op doorgangswegen. Die scheve situatie trekken we recht”

Sint-Pieters-LeeuwHet centrum van Sint-Pieters-Leeuw moet veiliger en leefbaarder worden. Het gemeentebestuur wil verregaande maatregelen nemen om dat doel te bereiken. Zo zou het busverkeer niet meer over de Rink rijden en wordt de hele doortocht een zone 30. Zaterdag reed een chauffeur nog in op het terras van een café langs de doortocht. De maatregelen op een rijtje.

  1. Veertiger tracht ruziënde jongeren te kalmeren maar krijgt ‘in ruil’ zelf trap tegen het hoofd: werkstraf van 170 uur
    Dilbeek

    Veertiger tracht ruziënde jongeren te kalmeren maar krijgt ‘in ruil’ zelf trap tegen het hoofd: werkstraf van 170 uur

    Een 23-jarige man uit Dilbeek die een veertiger zwaar heeft toegetakeld, is veroordeeld tot een werkstraf van 170 uur. Als hij die niet uitvoert, moet hij voor 17 maanden naar de gevangenis. De jongeman had het slachtoffer een trap tegen het hoofd gegeven, waardoor die op de grond viel en een schedelbreuk opliep. De twintiger moet het slachtoffer ook een schadevergoeding van bijna 172.000 euro betalen.