Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Zes verdachten in dossier rond autodiefstallen blijven in cel

Sint-Pieters-LeeuwZes leden van de bende autodieven die eerder deze week werd opgerold door de lokale politie van de zone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel), zijn vrijdag voor de Brusselse raadkamer verschenen en die heeft hun voorlopige hechtenis met een maand verlengd. Vier andere verdachten verschijnen aanstaande dinsdag voor de raadkamer. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

 1. Smile to me! organiseert tiende evenement voor ‘anderskinderen’ in Zonnig Leven
  Sint-Pieters-Leeuw

  Smile to me! organi­seert tiende evenement voor ‘anderskin­de­ren’ in Zonnig Leven

  De vzw Smile to me! organiseert voor de tiende keer een activiteit voor ‘anderskinderen’. “‘Anderskinderen’ zijn kinderen en jongeren met een zware fysische en mentale beperking”, klinkt het bij de organisatie. “Net zoals hun broers, zussen, mama’s en papa’s zijn ook zij dol op feestjes. Helaas zijn de meeste feestjes niet aangepast aan de noden van de ‘anderskinderen’, om die reden zetten de vrijwilligers van Smile to me! de handen in elkaar om een feest te bouwen aangepast aan de behoefte van de ‘anderskinderen’. Niet alleen de ‘anderskinderen’ maken we gelukkig, ook zorgen we ervoor dat hun ouders of begeleiders ervaringen en tips onderling kunnen uitwisselen.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.