Schepen van Omgeving Bart Keymolen (CD&V) en burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw aan de parking op de Bezemstraat.
Volledig scherm
Schepen van Omgeving Bart Keymolen (CD&V) en burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw aan de parking op de Bezemstraat. © rv

Woontorens maakten vijftig jaar lang deel uit van skyline Negenmanneke maar nu verdwijnen ze definitief: “Deze blokken horen in de grootstad maar niet in Sint-Pieters-Leeuw”

Sint-Pieters-LeeuwDe woontorens van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw worden niet vervangen. In de plaats worden kleinschaligere appartementsgebouwen gezet.

 1. Dilbeek lanceert zorgparkeren: stel je parkeerplaats ter beschikking van zorgverleners
  Dilbeek

  Dilbeek lanceert zorgparke­ren: stel je parkeer­plaats ter beschik­king van zorgverle­ners

  Binnenkort zullen alle zorgverleners in Dilbeek kunnen kortparkeren op de opritten van particulieren, net zoals dat nu al het geval is in Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel en Lennik. Zorgverstrekker Bart Nevens bracht dat idee aan bij Welzijnsschepen Walter Zelderloo (Open Vld). Samen werkte ze het project verder uit. “Een belangrijke stap vooruit, want op deze manier zal er geen kostbare tijd meer verloren gaan”, stellen ze.
 2. Supporters en familie keken naar tijdrit Remco Evenepoel in Schepdaal: “Als je ziet van waar hij komt, mogen we fier zijn”
  PREMIUM
  Dilbeek

  Supporters en familie keken naar tijdrit Remco Evenepoel in Schepdaal: “Als je ziet van waar hij komt, mogen we fier zijn”

  Supporterscafé In De Rustberg in Schepdaal zette speciaal voor de Olympische Spelen een waar supportersdorp op poten om hun wielerheld Remco Evenepoel te steunen. Tientallen mensen kwamen dinsdagochtend dan ook samen om te supporteren tijdens zijn olympische tijdrit. Ook zijn vader, moeder en vriendin waren van de partij. Ondanks zijn negende plaats, overheerst fierheid.